Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ανδρούτσου: Farming in the City


Τις τελευταίες δεκαετίες οι έλληνες πολίτες έχουν λάβει μέρος σε πάμπολλες εκλογικές διαδικασίες  και έπρεπε να λάβουν θέση σε αυτές  ποια παράταξη νομίζουν ότι θα τους λύσει τα καθημερινά προβλήματα. Κάποιες φόρες το ζητούμενο των εκλογών δεν ήταν σαφές ή  άλλες φόρες οι εκλογείς παρασυρθήκαν από τα πολλά «θα» των δημαγωγών πολιτικών. Ναι, μπραχαμιώτες, σωστά καταλάβατε η Μαρία Ανδρούτσου είναι μια λαοπλάνος πολίτικος που με μια σημαία ευκαιρίας σας κορόιδεψε και σας πήρε την ψήφο!
Για λόγους ψηφοθηρίας (και με σκοπό να προσεγγίσει τους "ψυχοπαθείς") έβαλε στο πρόγραμμα την «δημιουργία κοινοτικών κήπων». Προτάσσει σαν «Υπέρ» αυτής της πρότασης ότι «Αυτές οι μικρές γεωργικές εκτάσεις παράγουν όχι μόνο τρόφιμα υψηλής ποιότητας αλλά επίσης και ένα αίσθημα ευημερίας και ένα πνεύμα συλλογικότητας». Υποδεικνύει την «Μια μελέτη του 2003 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Urban Agriculture (που) αναφέρει ότι το 40% των 7,6 εκατομμυρίων του Λονδίνου παράγει μέρος της διατροφής του». Μάλιστα ο Μάκης Παπούλιας διερωτάται «Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τα βρώμικα, εγκαταλειμμένα οικόπεδα, σε κήπους, λαχανόκηπους, μπαξέδες;»…. Το σημαντικό εάν δεν «πιάσατε» από την παραπάνω «απορία» το υπονοούμενο, είναι η νύξη ότι οι κοινοτικοί κήποι (που σκοπεύει να δημιουργήσει η Ανδρούτσου) θα γίνουν σε οικόπεδα που προφανώς θα ανήκουν και σε κάποιους ιδιώτες. Ο ίδιος ο Παπούλιας εκτιμάει ότι «Το κόστος; Ας πούμε, όσο κόστισε η συναυλία με τον Μικρούτσικο, γύρω στις 15-20.000€.»
Κριτική στην παραπάνω πρόταση μπορεί να γίνει με βάση τους παρακάτω άξονες. Εάν πρέπει να γίνουν δημοτικοί κήποι, σε ποια οικόπεδα σκοπεύει η νέα δημοτική αρχή να τους κάνει; Αυτά τα οικόπεδα βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ΔΗΜΟΥ; Εάν κάποια από αυτά δεν βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Δήμου αλλά και στα χέρια ιδιωτών, η Ανδρούτσου πρόκειται να τους αποζημιώσει (για να δημιουργήσει τους Δημοτικούς Κήπους); Ή να ενοικίασει τα συγκεκριμένα οικόπεδα(και με ποιο αντίτιμο); Με την δημιουργία Δημοτικών Κήπων στο Άγιο Δημήτριο, ποιο θα είναι το ποσοστό της διατροφής των δημοτών που θα παράγεται;
Αντί να προτείνει την δημιουργία Δημοτικών Κήπων μήπως θα ήταν καλύτερο (σε συνεννόηση με την κυβέρνηση) να δοθούν άδειες απευθείας σε γεωργούς από την ελληνική επαρχία έτσι ώστε να μειώσουμε το κόστος των αγροτικών προϊόντων και να μπορεί ο δημότης να αγοράζει τα αγαθά που θέλει χωρίς το χαράτσι των μεσαζόντων; Εάν οι ιδιώτες νοικιάσουν τα «εγκαταλελειμμένα» οικόπεδα στο Δήμο δεν θεώρει η Ανδρούτσου ότι οι Δημοτικοί Κήποι ΘΑ είναι «όμηροι» στην πιθανή αντιπαροχή των οικοπέδων των ιδιωτών; Άρα ο Δήμος θα προχωρήσει σε αγορά εγκαταλελειμμένων οικοπέδων με σκοπό να διατηρήσει την ύπαρξη των Δημοτικών Κήπων στο διηνεκές. Η αγορά των οικοπέδων έχει κόστος 15-20.000€ (συμφώνα με την παπούλια λογική), όταν «γη» έκτασης ενός στρέμματος κοστίζει στην πόλη μας 1 εκατομμύριο ευρώ; Συμφέρει το Δημότη να σπαταλήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για να παράγει 200 κιλά ντομάτες (στην ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κοστίζουν τόσα χρήματα τα 200 κιλά ντομάτες;); Συνεπώς η Ανδρούτσου μας δουλεύει μπροστά στα ματιά μας!
Επειδή όμως σαν δημότες είμαστε πονηροί και έχουμε πλέον μάθει «πίσω» από τα «μεγάλα πασοκικά λογία» ότι ίσως κρύβεται λοβιτούρα… μήπως τα οικόπεδα που θα αγοραστούν για να δημιουργηθούν οι Δημοτικοί Κήποι από το Δήμο βρίσκονται στην ιδιοκτησία πολιτών με σοσιαλιστικά φρονήματα και γίνεται λόγος για «Δημοτικούς Κήπους» μόνο και μόνο για να κονομήσουν μερικοί που δεν μπορούν σε καιρούς οικονομικής ανέχειας να πουλήσουν τα οικόπεδα τους; Εάν συμβεί αυτό το σενάριο, ας ελπίσουμε η Νέα Δημοτική Αρχή του 2014 να στείλει την Ανδρούτσου στην Φυλακή. Τέρμα οι Μαντελήδες και οι Τσοχατζόπουλοι!!!
 Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στο μπλογκ των υποστηρικτών της  που πολλοί από αυτούς ήταν υποψήφιοι δημοτικοι σύμβουλοι με το συνδυασμό της όποτε δεν μπορεί να πει ότι αυτή η πρόταση δεν την αγγίζει καθόλου. Σε περίπτωση που κάποιος πει ότι οι υποψήφιοι δημοτική σύμβουλοι εκφράζουν προσωπική άποψη που δεν δεσμεύει το συνδυασμό τότε θα πρέπει να «μπει» στην ιστοσελίδα του συνδυασμού της για να δει ότι ταυτίζεται πλήρως με την πολίτικη σέχτα «Ιmagine»