Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



Με τον όρο αυτό προσδιορίζεται η «προτίμησις από το έθνος των αγαθών που παράγει το ίδιον». Πολύ εύστοχα ο Παπαναστασίου παρατηρεί πως «ο άνθρωπος και περισσότερον ο απολίτιστος από τον πολιτισμένον, προτιμά γενικώς τα ξένα πράγματα, ως σπανιότερα και πλέον ασυνήθιστα». Στη συνέχεια προσθέτει πως με την πρόοδο της οικονομίας οι εθνικές οικονομίες συνδέονται μεταξύ τους όλο και περισσότερο, καθιστώντας τον οικονομικό εθνικισμό δυσκολότερο ως εγχείρημα. (Ο Εθνικισμός Κοινωνιολογική Μελέτη , Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημιουργία, Αθήνα, 1992)



Για να λεμέ και τα καλά των Imagine… άρεσε η αναφορά τους για το mall! Σωστή η επισήμανση να αγοράζουμε τα αγαθά που θέλουμε από το συμπολίτη μας « τον μανάβη, τον κρεοπώλη, τον βιβλιοπώλη…» για να ενισχύσουμε την ντόπια αστική τάξη  αλλά η ουσία του θέματος  είναι να αγοράζουμε και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ και να στηρίζουμε το εισόδημα του Έλληνα ΕΡΓΑΤΗ και oχι του ξένου εργάτη… και το σημαντικότερο να μην αγοράζουμε προϊόντα από μαγαζιά Αλλοδαπών που διαμένουν στην πόλη και διευκολύνουμε την εκροή χρήματος από την πόλη και την χώρα μας!!!

Ρεσιτάλ Λαϊκισμού από την Ανδρούτσου!



Σημαντικότατες παραλήψεις στην προηγούμενη δημοτική Αρχή καταλογίζει η νέα Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη δημοτική επιχείρηση. Όπως τονίζει η κ. Ανδρούτσου, στο dimarxe.gr news, η δημοτική επιχείρηση δεν μετατράπηκε σε κοινωφελή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 72 εργαζόμενοι και σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες να έχουν μπει στον πάγο....            
Αναλυτικότερα:....
«Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε με τη δημοτική μας επιχείρηση. Με ξεκάθαρη ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μετατρέψει μέχρι την 31/12 την επιχείρηση σε κοινωφελή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, 72 εργαζόμενοι να βρίσκονται ουσιαστικά εκτός εργασίας και μία σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες να τίθενται εν αμφιβόλω», αναφέρει η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.
Κληθείσα να σχολιάσει πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το υπάρχον πρόβλημα, υπογραμμίζει: «Έχουμε αρχίσει να πιέζουμε το Υπουργείο Εσωτερικών για να δοθεί λύση. Να συνεχίσουμε τις δράσεις αλλά και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργασιακής σχέσης».
Ωστόσο, η κ. Ανδρούτσου ξεκαθάρισε πως παρά τις δυσκολίες πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπάνω στην αυτοδιοίκηση: «Το νέο περιβάλλον είναι δύσκολο. Αλλά πιστεύουμε πως όλες οι προσπάθειες που θα γίνουν θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και σε παράλληλη ανάδειξη του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών. Εκεί στεκόμαστε.
Να αξιοποιήσουμε τα νέα εργαλεία: διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαβούλευση είναι τα ισχυρά μας όπλα για να προχωρήσουμε στην μετά “Καλλικράτη” εποχή». Αναφερόμενη στα οικονομικά του Δήμου, σημείωσε: «Τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε έναν δρόμο που δεν θα έλεγα πως είναι προβληματικός». 
 
Ανδρούτσου, στην «Δημοκρατική σου οικογένεια» υπάρχει η αξία της πολίτικης εντιμότητας; Γιατί πολίτικη εντιμότητα (με απλά λογία αρσενικοί γενετικοί αδένες) σημαίνει να λες τα πράγματα ξεκάθαρα! Επιβεβαιώνεις ποσό μικρόψυχη είσαι.. ένα τίποτα! Τόσο θάρρος θέλει να πεις ότι μου άφησε, η προηγούμενη διοίκηση, 8 εκ στο ταμείο του Δήμου; Γιατί το κρύβεις λέγοντας «Τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε έναν δρόμο που δεν θα έλεγα πως είναι προβληματικός»; Γιατί τάζεις ότι θα «κάνεις τα αδύνατα δυνατά» για να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 72 εργαζόμενοι όταν στην μετά “Καλλικράτη” εποχή θα υπάρχει μείωση των εξόδων των Δήμων; Για να σου πει το πόπολο «Μπράβο Μαρία, που προσπάθησες να με φέρεις πίσω στην ΕΡΓΑΣΙΑ»; ΚΑΙ εντάξει ο ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο «άσπλαχνος» που με τις ενέργειες έμειναν 72 εργαζόμενοι άνεργοι, το ΠΑ.ΣΟ.Κ που με εντολές Δ.Ν.Τ έδωσε οδηγία σε δημοσιές υπηρεσίες να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων του Δημόσιου, τι είναι; Εύχομαι με οδηγό την αυξημένη ευθιξία σου να μην είσαι ξανά υποψηφία βουλευτής του κινήματος στις επόμενες εκλογές εφόσον το ΠΑ.ΣΟ.Κ απολύει εργαζόμενους… Στην επομένη συνέντευξη σου, δεν λες και τι έλλειμμα άφησε ο Παντελής;   
Εν τέλει, μιλώντας για την αφομοίωση των νέων αρμοδιοτήτων, δήλωσε πως: «Ο πολίτης δεν γνωρίζει που να απευθυνθεί.
Εδώ δεν γνωρίζουν καλά-καλά οι επιχειρήσεις. Στο πρακτικό κομμάτι. Η διαδικασία της μετάβασης είναι μία υπόθεση ιδιαίτερα δύσκολη.    
Είμαστε στην καρδιά της μετάβασης.  Το τέρας της γραφειοκρατίας παραμένει. Αν δεν φροντίσουν όλοι οι συναρμόδιοι να συγκεντρώσουν και τις δράσεις και την πληροφόρηση, ο πολίτης είναι σίγουρο πως θα πελαγοδρομεί. Χρειάζεται η επανάσταση του αυτονόητου…» 

Ανδρούτσου, όταν δίνεις συνεντεύξεις δεν απευθύνεσαι στους ΑΥΣΤΡΑΛΟ-ΠΙΘΗΚΟΥΣ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά σε πολίτες… όταν κάνεις την «επανάσταση του αυτονόητου» και τιθασεύσεις «Το τέρας της γραφειοκρατίας» στο Άγιο Δημήτριο, θα ασχοληθείς και με το «Το τέρας της γραφειοκρατίας» στο Κρατικό μηχανισμό; ‘H εκεί δεν μας «παίρνει» να μιλήσουμε γιατί δεν θα σε βάλει ο Θεόδωρος στις λίστες του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις βουλευτικές εκλογές; Ποτέ άρθρωσες μια «λέξη» για τις περιόδους που κυβέρνησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ και υπήρχε «Το τέρας της γραφειοκρατίας»; Απλά αποδεικνύεις τι είσαι… ένα τριτοκλασάτο «παπαγαλάκι» του συστήματος που χρησιμοποιεί τις ίδιες εκφράσεις - «καραμέλα» (διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαβούλευση) με το Τζεφρυ χωρίς την δυνατότητα να σκεφτεί περά από αυτά που ο κομματικός σωλήνας αναμασά.

Αναλυτικά τα λεγόμενα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, στο dimarxe.gr news